Groene Coaching voor Teams - Brengt mensen dichter tot elkaar!
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groenecoachingvoorteams.nl

Vanuit je buik

Dit bericht is geplaatst op 20 maart 2024 - Voor de organisatie

In deze tijd van snelheid, hectiek en automatisering beredeneren en analyseren we alles. We “zitten” al snel te veel in ons hoofd. Veel mensen hebben weinig contact met hun lijf en hun zintuigen. De balans is dan zoek.
In plaats van in het hoofd, moet het zwaartepunt laag in het lichaam zitten: in de buik. Wie met vertrouwen durft te voelen, ervaart een goede balans.

De natuur, de verbeelding en onze actieve en creatieve coaching werkvormen

De natuur kan een inspirator en leermeester zijn die laat zien wie we zijn en met welke problemen we kampen. In termen van belevingspsychologie: de natuur helpt ons bij het samenbrengen van onze twee hersenhelften.

Dit proces is als volgt. Met behulp van de actieve werkvorm werken we aan het rationele en cognitieve hersengedeelte: de linker hersenhelft. De omgeving, de natuur, prikkelt tegelijkertijd onze zintuigen. Beweging zorgt ook voor stimulatie. We voelen, ruiken, horen en proeven meer. Oude herinneringen worden geactiveerd. We komen in contact met ons emotionele hersengedeelte: de rechter hersenhelft!

Beleven en trainen

Bij GroeneCoaching voor Teams noemen we dit gebruik van de linker- en rechterhersenhelft beleven en trainen. Onder deze noemer organiseren wij teamtrainingen die ontspannen en plezierig zijn, en tegelijkertijd de kans bieden om een persoonlijke ontwikkeling door te maken.

Een ontwikkelingsproces is extra krachtig wanneer iemand iets te doen krijgt, wat hij of zij zelden doet. Neem bijvoorbeeld een team bouwvakkers. Hen schotelen we geen fysieke activiteiten voor, dit trainen ze immers al voldoende. Dit team laten we samen een schilderij maken.

Lees meer over beleven en trainen of neem direct contact met ons op!

‹ Alle blogartikelen