Groene Coaching voor Teams - Brengt mensen dichter tot elkaar!
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groenecoachingvoorteams.nl

Herstel je energiebalans

Hebben jouw medewerkers veel contact met cliënten of patiënten? Dit kan heel veel energie kosten. Zelfs als je een echt mensen-mens bent of je talent hebt voor dienstverlenende contacten.

Het kan namelijk gemakkelijk gebeuren dat jouw medewerker onbewust teveel energie van zichzelf weggeeft, of onbedoeld andermans stemming of gemoedstoestand meeneemt. Een specifieke, onprettige situatie of omgeving kan ook voor een verstoorde energiebalans zorgen.

In alle gevallen is het belangrijk voor je medewerkers om hun energiebalans te bewaken. Doen ze dat niet, dan kan dit leiden tot langdurige stress, (emotionele) uitputting, burn-out, angst of depressie.

Voorkomen is beter dan genezen

Deze thematraining is erop gericht dat medewerkers beter omgaan met hun eigen energie en die van de ander, daarmee beter bij “zichzelf” te kunnen blijven. Met name in de dienstverlenende (zorg) sector, waar de kans op ziekteverzuim hoger ligt dan gemiddeld, is dit van groot belang.

In deze interactieve training scheppen we een open, veilige omgeving waarin ieder zich thuis voelt. Daarna gaan we met de groep op zoek naar de onderliggende factoren die van invloed zijn op het verlies van energie en vitaliteit.

Belangrijk: het ligt absoluut niet aan zijn of haar vakkennis of gebrek aan vaardigheden. Energieverlies heeft alles te maken met de “onbewuste” belevingswereld van jouw medewerker.

Langdurige meerwaarde

Deze training biedt niet alleen inzicht en langdurig toepasbare kennis voor de deelnemers. Ook het team profiteert ervan. Persoonlijke ontwikkeling, verdieping, respect voor elkaar, plezier en een versterkt WIJ-gevoel.

Deze training, die wij al 10 jaar succesvol toepassen, komt rechtstreeks voort uit onze kernexpertise: IK en WIJ ontwikkeling.

Wij updaten deze training regelmatig met nieuwe inzichten en de maatschappelijke ontwikkelingen. Lees hier meer over in onze blogs over werken vanuit de Bedoeling en onze visie op ‘periodiek onderhoud’ voor teams en organisaties.

Wat levert deze preventieve training de organisatie op?

Wat levert dit preventieve programma uw medewerker op?

In het kort

Tijdens deze training leren medewerkers de factoren herkennen die hun energiebalans kunnen verstoren. Met concrete voorbeelden en ankerpunten, kan men deze voortaan herkennen en erkennen. Het gevolg is dat men slimmere keuzes maakt, doelgerichter werkt, efficiënter communiceert en gezonde grenzen kan trekken.

De medewerkers zullen zelf ervaren dat ze wel degelijk de regie in handen hebben. Meer grip op hun energiebalans en meer vitaliteit!

Programma & Locatie

Activiteiten
Door middel van speelse werkvormen wordt er gewerkt met verschillende verbale- en non verbale methodieken waaronder:

Commitment

De training wordt gegeven op inspirerende locaties, middenin de weilanden van het Groene Hart.

Medewerkers zijn er dus echt even uit en vinden inspiratie in de natuur. Na een dag lang ontspannen en met humor bezig zijn met vitaliteit weet men hoe je de regie kunt nemen en welke keuzes gemaakt kunnen worden.

Bijzonderheden

Er kan rekening worden gehouden met eventuele extra wensen met betrekking tot verdeling over twee dagdelen en uitgebreidere horeca. Neem hiervoor contact met ons op.

Heb je een vraag over deze activiteit?

Wil je meer weten over deze activiteit of heb je wellicht een algemene vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Je kunt deze activiteit ook direct boeken.