Groene Coaching voor Teams - Brengt mensen dichter tot elkaar!
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groenecoachingvoorteams.nl

De natuur als spiegel en metafoor

Eigen gevoelens en gedachten kunnen geprojecteerd worden op het type landschap, seizoenen, soorten bomen en dieren etc. Antwoorden krijg je als het ware gespiegeld door wat jij waarneemt.

Buiten, in de natuur zijn, brengt mensen in beweging, zowel fysiek als mentaal! De natuur is goed voor brein en welzijn: Uit onderzoek (RMNO, Gezondheidsraad) is gebleken dat onderlinge sociale contacten beter verlopen, tot rust komen en stiltes natuurlijker zijn .  De natuur kan heilzaam zijn voor verlies en rouwverwerking

Authenticiteit

Als vanzelf is de natuur al een authentieke omgeving die voorwaarden schept voor het bevorderen van zingeving. Het bevordert gevoelens van ontspanning waardoor de mensen meer open gaan staan voor reflectie. Deze natuurlijke invloeden sluiten uitstekend aan bij onze trainingen waarbij wij een groot belang hechten aan de zoektocht naar authenticiteit.

In de natuur heeft alles een eigen plek, ieder met een eigen taak en toch verbonden met elkaar. Een prachtige spiegel. Leren van de natuur en parallellen leggen tussen seizoenen en groei. Met natuurhulpbronnen als coachingmiddel realiseren wij ervaringen in de natuur in relatie tot de ontwikkeling van mens en organisatie.

Reflecteren

Als team reflecteren op natuurprincipes zoals heling, groei en ontwikkeling, over koestering en weldaad maar óók over de tegendelen daarvan, destructie, chaos, wanorde en verstikking. In de natuur zijn beide, zowel groei als sterven, aanwezig.

Werkvormen

De kracht van de natuur biedt aansprekende en praktisch bruikbare mogelijkheden in het omgaan met vraagstukken en verandermethodieken. In overleg met jou bedenken wij werkvormen in de polder, op de hei of op de boerderij die de rationele doelstellingen van jouw bedrijf of organisatie ondersteunen.

Bekijk de foto-impressie

Heb je een vraag over deze activiteit?

Wil je meer weten over deze activiteit of heb je wellicht een algemene vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Je kunt deze activiteit ook direct boeken.