Groene Coaching voor Teams - Brengt mensen dichter tot elkaar!
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groenecoachingvoorteams.nl

Mindfulness of meditatie: Bewust ontspannen in de natuur

Er zijn vast momenten op de dag dat je wilt ontspannen, maar ondanks dat laat jij je, vaak onbewust, meevoeren door de maalstroom van dagelijkse bezigheden. En je weet vast ook dat het niet alleen gaat om lichamelijke ontspanning, ook jouw hersenen en geest hebben hun rust nodig.

De deskundige begeleider neemt je mee op een korte ontspanningsreis. We leren je bewust te ontspannen via een aantal eenvoudige technieken en aandachtsoefeningen. Deze hebben een direct en diepgaand effect op jouw geest en welzijn.

Klaar voor uitdagingen

Ontspannen is niet moeilijk, je kunt zonder enige voorkennis deelnemen aan de ademhalingsoefeningen en de ontspanningstechnieken. Het contact met de natuur helpt ons bovendien op weg.

Aandachttraining is van oorsprong niet specifiek Oosters. Ook in de zeer oude Christelijke mystieke tradities werden vergelijkbare (meditatie-)technieken gehanteerd
De oefeningen laten je een hernieuwd evenwicht tussen spanning en ontspanning ervaren, lichaam en geest zullen beter in balans zijn. De technieken helpen je hier bewust mee om te gaan, ook in het dagelijks leven. Als resultaat hiervan zal je een diepe innerlijke rust gaan ervaren.

Met deze rust wordt het weer eenvoudig uitdagingen aan te gaan die op jouw pad komen. Of om de zaken waar je voorheen tegenop zag eindelijk op te pakken.

Wetenschappelijk onderzoek

Radboud Universiteit Nijmegen heeft onderzoek gedaan naar de effecten van aandachttraining. Dit waren de belangrijkste uitkomsten:

Heb je een vraag over deze activiteit?

Wil je meer weten over deze activiteit of heb je wellicht een algemene vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Je kunt deze activiteit ook direct boeken.