categories

Wim Lexmond

Als boerenzoon geboren in het Veenweide gebied ten noordoosten van Rotterdam ben ik al vroeg vertrouwd geraakt met het buitenleven. Het buitenleven en de natuur, leren waarderen als rustpunt plek om te ontspannen, zowel in mentale als fysieke zin. De natuur als leermeester en inspiratiebron, de plek waar je werkelijk elkaar ontmoet, waar ik mij kwetsbaar en autonoom heb gevoeld.

Opgegroeid in een groot gezin, met veel waarden en normen en een uitgesproken beeld over “mijn plek in het gezin”. Bescheidenheid, zorg voor elkaar, zorg voor de natuur en natuurlijk werd niets weggegooid. Een studie milieuhygiëne in Wageningen was eigenlijk een logisch vervolg op mijn jeugd. Gekscherend heb ik vaak genoeg over die studieperiode gezegd; veel technische vakken, maar wat ik daar echt geleerd heb is mensenkennis.

 

Ondernemer

Vrij snel na mijn afstuderen ben ik een eigen bedrijf begonnen; Lexmond Milieu-Adviezen, later na een fusie de naam veranderd in Geofox-Lexmond. Van eenmanszaak naar een bedrijf met 120 werknemers en als vanzelfsprekend heb ik een ontwikkeling meegemaakt van techneut/leider naar manager/leider tot uiteindelijk coach/leider. In alle drie de rollen kun je het adagium “het beste uit elkaar halen” vorm geven, maar de coach-rol was voor mij het meest effectief.

 

Opleiding en ervaring

Als coach/leider heb ik ook specifieke opleidingen gevolgd en mij bekwaamd in psychoanalyse, begeleiding en training aan de hand van NLP, TA en systemisch werk o.a. bij Phoenix Opleidingen.

De combinatie van mijn ervaringen als ondernemer en de kennis en kunde opgedaan in de praktisch georiënteerde  opleidingen, maken mij als begeleider en trainer krachtig en effectief. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn motto;

 

“het beste uit elkaar halen langs het
pad van persoonlijke ontwikkeling”